Wat doet Oldambtster SMS

Oldambtster SMS werken clienten in een groep van maximaal 5 personen, exclusief begeleider. Er is altijd een begeleider aanwezig bij de klus waar ze heen gaan. Hierdoor is het mogelijk om bij mensen thuis klussen uit te voeren. Voorbeelden van klussen voor klanten zijn te vinden op de Klanten pagina.

Daarnaast hebben we nog een aantal andere opties. Een hiervan is het zagen en kloven van openhaardhout. Oldambtster SMS heeft een perceel bos tot zijn beschikking om openhaardhout van te verkrijgen. Dit zal voornamelijk gebeuren in het najaar tot het vroege voorjaar. Ook bezorgen we openhaardhout bij onze klanten. Oldambtster SMS staat ingeschreven bij Staatsbosbeheer als vrijwillliger om verschillende werkzaamheden te doen in een groot perceel bos, o.a. het vellen van bomen om zo openhaardhout te verkrijgen.

Openhaardhout_1 Openhaardhout_2 Openhaardhout_3

Tijdens de winter houden we ons ook bezig met het maken van voorwerpen van steigerhout. Hierbij kan gedacht worden aan bloembakken, stoelen en tafels. Deze worden op bestelling voor onze klanten gemaakt.

Steigerhout_1 Steigerhout_2 Steigerhout_3

Samen met collega-cliƫnten verlenen we service aan mensen die ons nodig hebben. De opdrachten kunnen binnen komen bij Steunstee in onze gemeente of rechtstreeks bij Oldambtster SMS waarop wij het inplannen en de gevraagde werkzaamheden bij de mensen verrichten. Deze werkzaamheden kunnen heel gevarieerd zijn, zoals hier boven staat vermeld. Er is altijd tijd voor sociaal bezig zijn. Wat voorop staat, is dat we plezier hebben in ons werk.

Het werken aan een POP, persoonlijk ontwikkelingsplan, gaat in overleg met woonsituatie. Het werken vanuit een POP is mijn vertrekpunt. Door middel van het werk zoeken we naar antwoorden en acties. Indien gewenst is er dagelijks terugkoppeling naar de woonsituatie. Ook is er de mogelijkheid om een weblog bij te houden.