Wie ben ik?

De medemens met een verstandelijke beperking heeft in de bijna 25 jaar dat ik bij mijn werkgever als begeleider aan het werk was, altijd centraal gestaan. Belangrijk voor mij is dat de activiteit, het werk, een zinvolle dagbesteding is. Met plezier aan het werk, wat ten alle tijden een middel is en blijft, om doelen die we samen voor ogen hebben zo goed mogelijk te bereiken. Dagbesteding is voor mij dat het zinvol is naar de buitenwereld, dat we arbeidsmatig bezig zijn en voor de maatschappij herkenbaar. Het is belangrijk dat we iets te betekenen hebben en klaar staan voor medemensen. Het klaar staan voor een ander geeft een gevoel van eigenwaarde en zorgt ervoor dat we optimaal integreren in onze maatschappij.

Het creëren van een plek waar ruimte is om te ontplooien, te groeien en zich veilig te voelen en te vertrouwen, is voor mij een uitdaging. Evenals het bieden van structuur en een goede, gezellige sfeer. Elkaar respecteren zoals we zijn en positief denken is vanzelfsprekend.

Het steeds maar voldoen aan de vragen en bijhouden van veel papierwerk, gaat ten koste van de daadwerkelijke begeleiding en heeft me doen besluiten om zelf dagbesteding te geven. Ik wil acht uur per dag bezig zijn met mijn cliƫnten en zo nodig bij kunnen sturen.